Lusta asszony rétese
4 fő részére
Nehézség:
kezdőknek
hozzávalók
- 20 dkg liszt
- 20 dkg porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 10 dkg vaj
- 50 dkg túró
- 1 marék mazsola
- 1 csomag vaníliás cukor
- fél liter tej
- 4 db tojás
Elkészítés
1. Kapcsoljuk be a sütőt, tekerjük fel 175 fokra. 2. A lisztet, a porcukrot és a sütőport keverjük össze egy tálban. 3. A tejet, a feltört tojásokat és a vaníliás cukrot keverjük össze egy másik tálban 4. Egy nagyobb karimájú tepsit a puha vajjal bekenjük. 5. A lisztes keverék felét rászórjuk, úgy, hogy egyenletesen fedje be a tepsi alját. 6. A túrót villával törjük össze, majd a liszt tetejére helyezzük. 7. A mazsolát egy bögrébe tegyük bele, öntsük fel vízzel, majd rakjuk be a mikróba, hogy a mazsola megpuhuljon. A mikrózás után öntsük le a forró vizet, majd öntsünk rá hideget, hogy ne legyen túl meleg a mazsola. 8. A túró tetejére szórjuk rá a mazsolát. 9. A lisztes keverék másik felét szórják rá a túróra. 10. A tejes keveréket öntsük rá a lisztre, majd szurkáljuk meg villával, hogy a tojás lejjebb menjen. 11. Tegyük be a már forró sütőbe 35-40 percre.
Megjegyzés
Hidegen nagyon finom ez a sütemény. Ha valaki a mazsolát nem szereti, tegyen bele aszalt epret, azzal is igazán finom. Kezdőknek is nagyon ajánlom.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.