Lusta asszony rétese

4 fő részére

Nehézség:

kezdőknek

Beküldte:

hozzávalók

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg porcukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 50 dkg túró
  • 1 marék mazsola
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • fél liter tej
  • 4 db tojás

Elkészítés

1. Kapcsoljuk be a sütőt, tekerjük fel 175 fokra. 2. A lisztet, a porcukrot és a sütőport keverjük össze egy tálban. 3. A tejet, a feltört tojásokat és a vaníliás cukrot keverjük össze egy másik tálban 4. Egy nagyobb karimájú tepsit a puha vajjal bekenjük. 5. A lisztes keverék felét rászórjuk, úgy, hogy egyenletesen fedje be a tepsi alját. 6. A túrót villával törjük össze, majd a liszt tetejére helyezzük. 7. A mazsolát egy bögrébe tegyük bele, öntsük fel vízzel, majd rakjuk be a mikróba, hogy a mazsola megpuhuljon. A mikrózás után öntsük le a forró vizet, majd öntsünk rá hideget, hogy ne legyen túl meleg a mazsola. 8. A túró tetejére szórjuk rá a mazsolát. 9. A lisztes keverék másik felét szórják rá a túróra. 10. A tejes keveréket öntsük rá a lisztre, majd szurkáljuk meg villával, hogy a tojás lejjebb menjen. 11. Tegyük be a már forró sütőbe 35-40 percre.

Megjegyzés

Hidegen nagyon finom ez a sütemény. Ha valaki a mazsolát nem szereti, tegyen bele aszalt epret, azzal is igazán finom. Kezdőknek is nagyon ajánlom.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.